Обіцяв звільнити з полону: в Одесі ув'язнений виманював гроші у родичів військових

Обіцяв звільнити з полону: в Одесі ув'язнений виманював гроші у родичів військових.

Обіцяв звільнити з полону: в Одесі ув'язнений виманював гроші у родичів військових. Фото: facebook.com/DSI.police.ukraine

Події
27 липня 2022 13:24

У Києві викрили шахраїв, які вимагали гроші у родичів військовослужбовців, які опинилися у полоні. Серед них виявився засуджений із Одеси. Про це повідомляє Vgorode із посиланням на пресслужбу Нацполіції.

Правопорушники, використовуючи інформацію з відкритих джерел про пошук людей, які зникли безвісти, в зоні проведення активних бойових дій, вимагали гроші у їхніх рідних, обіцяючи допомогти звільнити людину з полону.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Свої "послуги" вони оцінювали у 10 000 гривень. При цьому фігуранти розповідали людям про тяжкі поранення та критичний стан їх зниклих родичів. Перебуваючи у стані розпачу, люди погоджувалися на умови зловмисників та перераховували гроші на банківську картку.

Одного із здирників затримали у столиці. У нього вилучили мобільний телефон із сім-картою, з якого надходили дзвінки потерпілим, та "чорнові" записи. Місце знаходження його спільника поліцейські встановлюють.

Фігуранту справи, яка і так перебуває за ґратами, повідомили про підозру.

Заходи щодо документування проводили спільно з оперативним відділом Одеської виправної колонії та УСБУ під процесуальним керівництвом Солом'янської окружної прокуратури.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах