На одеський телеканал подають до суду

На одеський телеканал подають до суду.

На одеський телеканал подають до суду. Фото: mediasat.info

Події
29 липня 2022 12:53

На одеський телеканал "Здоров'я" подадуть до суду через розпалювання ворожнечі. Про це повідомляє Vgorode із посиланням на Національну раду з телебачення та радіомовлення.

Так, він планує через суд стягнути штраф з одеського цифрового телеканалу через те, що він поширював в ефірі висловлювання, що розпалювали національну, расову чи релігійну ворожнечу.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Одеський канал оштрафували за наслідками перевірки на підставі моніторингу мовлення телеканалу за 1 та 8 вересня 2021 року. Але мовник не сплатив штрафу у 30-денний термін, передбачений законодавством.

Через що перевіряли канал

1 вересня на телеканалі ведучі Діана Панченко та Ростислав Сухачов спілкувалися з народним депутатом України IX скликання Іллею Ківою. Політик у своїх висловлюваннях не лише поширював пропагандистські меседжі країни-агресора та зневажливі міркування про окремих політиків та людей, які підтримують їх переконання, а й прямо висловлював радикальні заклики:

"...Але прийшли такі фундаментальні аферисти, пройдисвіти, а я вважаю їх зрадниками Батьківщини, і рано чи пізно ми поставимо їх до стінки... ні-ні-ні, без применшень, а я говорю порошенки, яценюки, турчинові, які заявили про те, що, виявляється, Україна зобов'язана відмовитися від російського газу, щоб стати енергетично незалежною державою... І ось за сім років цією бездумною, а я вважаю, зрадницькою позицією, ми фактично знищили економіку, ми знищили свій бюджет, ми поставили на межу виживання наш український народ...".

Такі заяви, на думку Нацради, могли бути сприйняті аудиторією як непрямий заклик до насильницьких дій, погроз і окремих представників політичних партій, і до інших громадян, які мають переконання і судження, відмінні від тих, які Ілля Ківа пропагує.

Позиція Іллі Ківи не була збалансована репліками, коментарями, критичними питаннями ведучих, не прозвучало жодної альтернативної точки зору.

Розпалювання ненависті серед громадян за територіальною ознакою" знайшли і в ефірі телеканалу і 8 вересня. Тоді Волошин нардеп Олег Волошин заявив, що ставлення українців до росіян залежить від території проживання громадян України. На його думку, українці, які живуть у центральних, а тим більше західних регіонах України, мають "природну", "ментальну", "історичну" ненависть до жителів Російської Федерації, і навпаки – громадяни східних областей, зокрема Донецької та Луганської, ніякої неприязні до мешканців північного сусіда не відчувають.

Зазначимо, що раніше канал вже перевіряли через порушення рекламного законодавства та ретрансляцію Youtube-телеканалу "Перший незалежний", що пов'язується з Віктором Медведчуком.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах