На Одещині чиновники "провели" інтернет у неіснуючий дитячий садок

На Одещині чиновники "провели" інтернет у неіснуючий дитячий садок.

На Одещині чиновники "провели" інтернет у неіснуючий дитячий садок. Фото: bezprovodoff.com

Події
31 липня 2022 11:27

Чиновники Захарівської селищної ради Роздільнянського району на власний розсуд розпорядилися коштами, виділеними з державного бюджету на підключення інтернету до соціальних закладів. Про це повідомляє Vgorode з посиланням на пресслужбу Південного офісу Держаудитслужби.

За результатами відкритих торгів за проведення інтернету відповідало приватне підприємство "Діамант-ТБ". З цією компанією, незважаючи на те, що вона не відповідала всім критеріям, яким мав відповідати переможець торгів, підписали 12 договорів на загальну суму 794 тисячі гривень.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Керівництво Захаріївської сільської громади пояснило таке порушення недостатньою кількістю часу та великим обсягом документів. Втім, таке виправдання звучить не надто переконливо, адже начебно через брак часу акти здачі та прийому виконаних послуг з підключення шкіл, дитячих садків, будинків культури, бібліотек та фельдшерсько-акушерських пунктів у кількох населених пунктах підписали без тестування роботи інтернет-мережі.

У ході перевірки з'ясувалося, що фельдшерсько-акушерський пункт у селі Новозарицьке, який нібито забезпечили Wi-fi, взагалі закритий, а в бібліотеці, розташованій у цьому ж населеному пункті, інтернет-обладнання відсутнє.

Не виявилося необхідного комп'ютерного обладнання і в приміщенні фельдшерсько-акушерського пункту села Василівка, а провести тестування послуги у Василівському дитячому садку не вдалося, бо з'ясувалося, що такого дошкільного закладу не існує. У селищній раді цей прикрий факт пояснили технічною помилкою при формуванні проєкту договорів, яку чомусь не виправили надалі у договорі з виконавцем.

У приміщенні школи села Росіянівка перевірити якість роботи інтернету не вдалося через те, що ані вчителі, ані працівники селищної ради не знали пароля для підключення до мережі Wi-fi. А ось у Новошибському клубі провести тестування послуги з використанням кабелю не вдалося через відсутність самого кабелю. Селищний голова пояснив цей казус тим, що комп'ютерна техніка разом з іншим приладдям зберігається вдома у завідувача сільського клубу, оскільки приміщення сільського клубу в нічний період не охороняється.

Також представники Держададслужби виявили, що в деяких об'єктах соціальної інфраструктури показники швидкості доступу до Інтернету не відповідають вимогам договорів.

Наразі матеріали перевірки закупівлі передали до Одеської обласної прокуратури, а на головного бухгалтера склали два протоколи про адміністративне правопорушення.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах