В Одесі суд заарештував псевдоволонтера "Корпорації монстрів" (оновлено)

В Одесі суд заарештував псевдоволонтера "Корпорації монстрів" - фото

В Одесі суд заарештував псевдоволонтера "Корпорації монстрів" - фото

Події
02 серпня 2022 23:11

В Одесі суд заарештував чоловіка, котрий представився волонтером благодійного фонду "Корпорація монстрів". Він попався на продаж гуманітарної допомоги. Про це повідомляє Vgorode із посиланням на 368.media.

За даними слідства, чоловік з 7 червня по 1 липня продав бронепластини, плитоноски, аптечки, а також квадрокоптер та тепловізор. Все це реалізовувалося клієнтом, який діяв під контролем правоохоронців.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Зокрема, під час розмови зловмисник повідомив, що наразі швидкими темпами "завозить" в Україну тактичну амуніцію та продемонстрував відповідні приклади відповідних військових товарів. На запитання покупця, яким чином він зможе отримати для військових зазначений товар, чоловік повідомив, що той може придбати всю необхідну амуніцію у нього за грошову винагороду.

Угода пройшла на вулиці Відрадна у ЖК "Ясна поляна 2№. Волонтеру передали частину спорядження за 2,9 тисяч доларів. Далі, вже 21 червня відбулася ще одна угода. У чоловіка купили аптечки, плитоноску та бронепластину за 1,55 тисяч доларів. Вже 1 липня корупціонера затримали при отриманні 9,5 тисячі доларів, загалом він отримав майже 14 тисяч доларів, йому висунули підозру за частиною третьою статті 201-2 КК.Приморський райсуд заарештував його із заставою в один мільйон гривень.

Нагадаємо, що у червні СБУ відкрило справу щодо фонду "Корпорація монстрів".

Оновлено:

Голова фонду Катерина Ножевнікова прокоментувала інформацію щодо затримання волонтера її фонду. За її словами, людина про яку йдеться ніколи не була співробітником "Корпораціі монстрів".

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах