Одеські прикордонники викрили схему РФ вивезення вкраденого зерна з України

Одеські прикордонники викрили схему РФ вивезення вкраденого зерна з України.

Одеські прикордонники викрили схему РФ вивезення вкраденого зерна з України. Фото: facebook.com/MaritimeGuardStateBorderService

Події
03 серпня 2022 16:18

Одеський загін Морської охорони викрив схему РФ, за допомогою якої вивозили крадене зерно. Про це повідомляє Vgorode із посиланням на Морську охорону Держприкордонслужби України.

Так, оперативники Морської охорони розкрили схему незаконного вивезення українського зерна російськими та сирійськими судами. Вони отримали інформацію про використання суден "Матрос Кішка", "Матрос Позинич" та "Михайло Ненашев" під прапором РФ, а також Finikia під прапором Сирії для транспортування через закриті порти окупованого Криму викраденого українського зерна. Відкрито кримінальне провадження.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

У рамках досудового розслідування провели плідну роботу з Херсонською обласною прокуратурою, завдяки чому отримали докази злочинної діяльності, які надалі передадуть до прокуратури Криму. Вивчивши зібрані під час розслідування матеріали, український суд заочно наклав арешт на зазначені судна. Тепер притягнення винних до відповідальності – справа часу.

Як зазначили у пресслужбі прокуратури, з липня 2014 року Україна офіційно припинила функціонування всіх портів окупованої території Криму, гавані півострова закриті для міжнародного судноплавства. Заходження суден під іноземним прапором до морських портів Криму кваліфікують як дії, що підривають суверенітет України та порушують норми національного законодавства. Крадіжку зерна класифікували як порушення законів та звичаїв війни. Також справа була відкрита через порушення порядку в'їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзд із неї.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах