До порту Одеської області прибув уже другий суховантаж

До порту Одеської області прибуло вже друге суховантажне судно.

До порту Одеської області прибуло вже друге суховантажне судно. Фото: facebook.com/uspa.gov.ua

Події
10 серпня 2022 17:11

До порту Чорноморська Одеської області прибуло друге судно під завантаження. Балкер OSPREY S візьме на борт 30 тисяч тонн кукурудзи. Про це повідомили у Адміністрації морських портів України.

Це вже друге судно, яке прийшло під завантаження до порту Чорноморська в рамках підписаної Ініціативи щодо безпечного транспортування зерна та продуктів харчування з українських портів "Одеса", "Чорноморськ" та "Південний".

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

«Ми вже можемо констатувати факт, що "зерновий коридор" запрацював у двох напрямках – на вихід та вхід до портів України. Наступна мета – вийти на щомісячний обсяг перевалки в три та більше мільйонів тонн сільгосппродукції з інтенсивністю близько 100 суден щомісяця. Ще раз зазначу, що "зерновий коридор" – це безпечна та головне вигідна можливість для судновласників повернутися до українських портів», – зазначив голова Адміністрації морських портів України Олексій Востриков.

Нагадаємо, 22 липня у Стамбулі на пропозицію Організації Об'єднаних Націй Україна, Туреччина та Генеральний секретар ООН Антоніу Гуттеріш підписали Ініціативу про безпечне транспортування зерна та продуктів харчування з українських портів "Одеса", "Чорноморськ" та "Південний".

У рамках реалізації домовленостей уже 12 суден вийшли з Українських портів з агропродукцією, які прямують у сім країн світу і вже два судна прийшли під завантаження.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах