На честь Одеси назвуть площу в Берліні

На честь Одеси назвуть площу в Берліні.

На честь Одеси назвуть площу в Берліні. Фото ілюстративне: exklusiv-immobilien-berlin.de

Події
21 серпня 2022 13:14

У Берліні в районі Ліхтенберг безіменну площу назвуть "Odessa-Platz" – на знак підтримки та солідарності з Україною. Про це повідомили на офіційному сайті берлінської мерії.

Відповідне рішення районне управління ухвалило 16 серпня. Ініціативу аргументували тим, що Одеса, як і багато інших воюючих міст, перебуває в центрі атак російських військ і водночас виступає за боротьбу, за свободу України, а також за демократичну та вільну Європу.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

"Агресивна війна Росії проти України також дуже непокоїть нас у Ліхтенберзі. Назвавши площу в центрі Карлсхорста, ми хочемо встановити ще один видимий знак солідарності з Україною від Ліхтенберга. Я хотів би подякувати всім жителям Ліхтенберга за вже виявлену солідарність та конкретну підтримку народу України", – сказав мер округу Міхаель Грюнст.

За словами окружного радника з громадського порядку, довкілля та транспорту Мартіна Шефера, кожен знак солідарності має значення, зокрема й для всіх інших місць світу, де відбуваються воєнні дії.

"Ми підтримуємо Україну і зараз зробимо це, назвавши цю площу. Карлсхорст може пишатися цим місцем", – сказав він.

Раніше ми писали, що під час щорічного фестивалю Festa del Redentore у Венеції, який проводять на честь закінчення чуми 1575-1577 років, італійці підтримали Одесу. Так, разом із святковим феєрверком у небі з'явилися слова "Одеса! Венеція! Мир!"

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах