Одеські активісти почали створювати вуличні укриття для громадських місць

Одеські активісти почали створювати вуличні укриття для громадських місць.

Одеські активісти почали створювати вуличні укриття для громадських місць. Фото: safeplace.com.ua

Події
22 серпня 2022 11:55

Одеські громадські активісти запустили ініціативу SafePalace4UA щодо створення мережі невеликих вуличних укриттів. Модель була розроблена благодійним фондом "Юність 2.0", створеним спочатку для захисту зелених зон міста, та об'єднанням урбаністів та архітекторів Urban.inst.

Наразі йде виготовлення першої конструкції, яку профінансував одеський підприємець.

Safeplace – це мобільне укриття з армованого бетону з броньованими дверима, товщиною – понад 25 сантиметрів – стінками та стелею завтовшки понад 40 сантиметрів. Розраховано воно на 12 чи 18 сидячих місць. Всередині передбачені місця для візків, освітлення та вентиляції.
Ініціатори планують створити тисячу укриттів та встановити їх у різних містах України. Їх встановлять за допомогою крана у таких місцях як парки, дитячі майданчики, зупинки. Кожен сферамісця буде розмальований художниками.

Благодійники, залежно від суми допомоги, зможуть отримати іменну табличку різного розміру або індивідуальний малюнок на укритті.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах