Імла на Одещині: що це таке і чи небезпечна

Імла на Одещині: що це таке і чи небезпечна - фото

Імла на Одещині: що це таке і чи небезпечна - фото

Події
22 серпня 2022 21:17

Сьогодні, 22 серпня, Одесі та області більша концентрація пилу в повітрі, що викликало імлу. Про це повідомляє інформаційні ресурси громад. Зокрема, на ресурсах Березівської міськради.

"Шановні жителі громади, зберігайте спокій, спостерігається природне явище - імла. Рекомендуємо обмежити перебування на вулиці. Зафіксовано наближення до гранично допустимої концентрації завислих частинок (пилу). Підвищення концентрації відбувається за рахунок переміщення повітряними масами пилу з південно-східного напрямку, а саме з південно-східного напрямку, а саме Каспійської низовини та інших азіатських регіонів Запах диму не відчувається На даний момент на території Березовського району та Одеської області немає пожеж або інших техногенних причин, що впливають на стан забруднення повітря.Радіаційний фон в нормі., не виходити зайвий раз на вулицю та пити багато води", – йдеться у інформації міськради.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Як відомо, частинки пилу можуть викликати подразнення слизових оболонок, кашель та чхання. Особливо це небезпечно для людей, які страждають на захворювання органів дихання, алергікам і людям похилого віку.

Такі ж явища помічені у багатьох областях України.

Зазначимо, що допустиму норму забруднення повітря в Одесі на даний момент перевищено майже втричі. Але вже завтра все має прийти в норму.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах