Пилова буря: ректор Одеського екологічного університету порадив надіти маску

Пилова буря: ректор Одеського екологічного університету порадив надіти маску - фото

Пилова буря: ректор Одеського екологічного університету порадив надіти маску - фото

Події
23 серпня 2022 17:15

Через підвищений рівень концентрації пилу в повітрі в Одесі краще одягнути маску. Про це заявив " Суспільному " ректор Одеського державного екологічного університету Сергій Степаненко.

За його словами, така "пилова буря" – звичайне метеорологічне явище для літнього сезону, але все-таки вона нешкідлива.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

"У нас зараз є північний повітряний потік, який несе повітря разом з піском із пустелі Середньої Азії. Вся Україна зараз покрита цією хмарою пилу. У нас буває винесення цього пилу або з африканських пустель, із Сахари або, як у цьому випадку, з азіатських "Влітку це буває досить часто. Може, не щороку, але за останні кілька років я пам'ятаю мінімум три-чотири такі випадки", - розповів Сергій Степаненко.

Експерт зазначив, що така концентрація пилу може негативно вплинути на здоров'я. По-перше, пил – це алерген, який може спровокувати алергічні реакції у багатьох людей. По-друге, їдкі частинки пилу є канцерогенними речовинами і це може стати спусковим гачком для багатьох людей щодо ракових захворювань.

Сергій Степаненко порекомендував у цей період користуватися масками, щоб захистити органи дихання від попадання пилу. Особливо уважними, за його словами, слід бути з дітьми, адже вони через своє зростання знаходяться ближче до поверхні, де концентрація пилу вища.

Також експерт зазначив, що вже за кілька днів пил почне осідати і сподівається, що найближчим часом його з поверхні змиє дощем.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах