Отримай відповідь: які виші Одеси навчатимуть студентів в очному форматі

Отримай відповідь: які виші Одеси навчатимуть студентів в очному форматі.

Отримай відповідь: які виші Одеси навчатимуть студентів в очному форматі. Фото ілюстративне: depositphotos.com

Події
27 серпня 2022 20:23

Чотири вищі навчальні заклади Одеси повністю готові до початку навчального процесу, тому в них може організовуватися навчання у очному чи змішаному форматі. Про це на брифінгу повідомив директор Департаменту освіти та науки Одеської ОВА Олександр Лончак.

За словами голови Департаменту, найбільш підготовленими до навчання в умовах воєнного часу є Морська академія, Юридична академія, Міжнародний гуманітарний університет та Морський університет. Ці вищі навчальні заклади можуть навчати студентів в очному форматі або поєднувати очну форму навчання з дистанційною.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Олександр Лончак зазначив, що в Одеській області функціонують 54 заклади професійної вищої та вищої освіти, проте більшість із них у новому навчальному році навчатимуть студентів у режимі онлайн.

"У коледжах, закладах професійної освіти ми розпочинаємо освітній процес у дистанційному форматі. Оскільки ми розуміємо, що у студентів другого-третього курсів, які навчалися в нас після 24 лютого, було більше теорії, а на сьогоднішній день їм потрібно відповідно до навчальних планів пройти виробничу практику та практику на підприємствах, з 1 вересня в них буде практика. Щодо студентів першого курсу: у закладах професійно-технічної освіти триває набір до 1 листопада, тому освітній процес в очному форматі для першого курсу може розпочатися лише після 1 листопада", – сказав директор Департаменту освіти та науки Одеської ОВА.

Також Олександр Лончак зазначив, що студентів зараз розміщують лише у гуртожитках, у яких є укриття.

Раніше ми писали про те, скільки навчальних закладів на Одещині постраждали від російських ракетних обстрілів.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах