Одеська область отримала першу партію тестів для діагностики віспи мавп

Одеська область отримала першу партію тестів для діагностики віспи мавп.

Одеська область отримала першу партію тестів для діагностики віспи мавп. Фото: facebook.com/oolcmoz

Події
28 серпня 2022 10:21

Одеська область отримала першу партію тестів для діагностики мавпячої віспи. Про це повідомили у пресслужбі ДУ "Одеський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України".

Так, до вірусологічної лабораторії надійшли шість наборів ПЛР-тестів для проведення 150 досліджень. Така діагностика дозволить максимально швидко виявляти небезпечне захворювання, оскільки результат ПЛР-тесту пацієнти зможуть дізнатися вже через чотири–шість годин після початку досліджень.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Підготовку до надзвичайної ситуації Україна, зокрема й Одеська область, розпочала у зв'язку з погіршенням епідемічної ситуації у світі.

23 липня Всесвітня організація охорони здоров'я World Health Organization Ukraine оголосила спалах мавпячої віспи надзвичайною ситуацією світового масштабу у сфері охорони здоров'я. Це найвищий рівень небезпеки, яку організація може надати епідемії чи пандемії.

Станом на сьогоднішній день вірус віспи мавп вже виявлено в 92 країнах світу. Загалом зафіксовано понад 35 тисяч інфікованих, з яких 12 осіб померли. Найбільш масові спалахи захворювання епідеміологи фіксують сьогодні у США, Бразилії, Іспанії, Німеччині та Великій Британії.

На території нашої країни випадки захворювання наразі не виявлено, проте вірус впритул підходить до кордонів України. Наприклад, хворі на цю форму віспи, вже є в Молдові, Румунії, Латвії та Польщі.

Раніше ми писали про те, як передається та протікає мавпяча віспа, а також чи загрожує це захворювання мешканцям Одеси.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах