В Одесі суд зобов'язав чоловіка читати історичні книги за антиукраїнські пости

В Одесі суд зобов’язав чоловіка читати історичні книги за антиукраїнські пости.

В Одесі суд зобов’язав чоловіка читати історичні книги за антиукраїнські пости. Фото: work.ua

Події
29 серпня 2022 10:12

Приморський суд Одеси присудив обвинуваченому за посягання на територіальну цілісність України та дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу – до позбавлення волі на три роки умовно та прочитання двох книг. Вирок було внесено до Єдиного державного реєстру судових рішень.

Так, йдеться про твори Сергія Плохія "Брама Європи. Історія України від скіфських воєн до незалежності" та Романа Іваничука "Орда". Також чоловік повинен повідомляти Службу з питань пробації щодо зміни місця проживання, роботи чи навчання.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Чоловік репостив антиукраїнські повідомлення у соціальній інтернет-мережі "Однокласники". На суді він визнав свою провину і заявив, що коли дізнався про військові злочини росіян у Київській області, то розкаявся і видалив свої публікації. Засуджений також розповів, що допомагав ЗСУ медикаментами.

Нагадаємо, що суддя Малиновського районного суду Олександр Гарський засудив 35-річного одесита до грошового штрафу та прочитання книги "Поліанна".

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах