В Одеській ОВА прокоментували заяву Міноборони РФ про біологічну зброю в Одесі

В Одеській ОВА прокоментували заяву Міноборони РФ про біологічну зброю в Одесі.

В Одеській ОВА прокоментували заяву Міноборони РФ про біологічну зброю в Одесі. Фото ілюстративне: dumskaya.net

Події
04 вересня 2022 10:49

Міністерство оборони Росії розганяє чергові фейки про Одесу. Цього разу у відомстві згадали про зберігання у Науково-дослідному протичумному інституті імені Мечникова пробірок із небезпечними патогенами. Про це повідомляє Vgorode.

Так, на брифінгу начальник військ радіаційного, хімічного та біологічного захисту ЗС РФ генерал-лейтенант Ігор Кирилов заявив, що в Одесі зберігалося 654 ємності зі збудником сибірки і 422 ємності зі збудником холери, причому не факт, що вони знаходилися в інституті для профілактики захворювань та іншої діяльності мирного характеру.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Також представник російського оборонного відомства зазначив, що "колекцію одеського інституту в лютому 2022 року було вивезено до США", а "загальна кількість вивезених штамів може становити понад десять тисяч", оскільки в американській програмі нібито брало участь 46 лабораторій.

Вкидання про розміщення бактеріологічних лабораторій в Одесі вже прокоментував речник Одеської ОВА Сергій Братчук.

Відео: facebook.com/sergey.bratchuk

"Зараз ворог знову закидає нам черговий фейк про нібито бактеріологічну зброю з Одеси і знову прив'язує це до Сполучених Штатів Америки. Їм більше нічого робити, крім того, як щось вигадувати, бо перемог у них немає і бути вже не може", – сказав представник ОВА у вечірньому зверненні 3 вересня.

Ще раз про важливість дотримання інформаційної гігієни Сергій Братчук згадав у своєму ранковому зверненні 4 вересня.

Відео: facebook.com/sergey.bratchuk

"Я сподіваюся, що ви вже посміялися з тієї чергової невдалої інформації, яку розповсюдило російське Міністерство оборони, нібито в Одесі в лабораторіях готували біологічну зброю і передали до Сполучених Штатів Америки. Ну це не єдине, чим нас закидають і будуть закидати і далі так само, як і фейками з нашого внутрішнього життя, тому давайте будемо уважними, давайте будемо єдиними і реагуйте тільки на ті повідомлення, які дійсно відповідають правді", – сказав він.

Нагадаємо, наприкінці серпня представники Нерубайської громади спростували заяву Міноборони Росії про розміщення військової техніки та націоналістичних батальйонів на території шкіл Одеської області.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах