Одеська облрада просити дати звання Героя України загиблому комбригу Гуляєву

Одеська облрада проситиме дати звання Героя України загиблому комбригу Гуляєву.

Одеська облрада проситиме дати звання Героя України загиблому комбригу Гуляєву. Фото: facebook.com/petroporoshenko

Події
07 вересня 2022 16:41

На сьогоднішній сесії депутати Одеської обласної ради звернулися з клопотанням до президента України Володимира Зеленського та керівництва ОВ про присвоєння звання Герой України з удостоєнням ордена "Золота зірка" посмертно командиру 28-ї окремої механізованої бригади імені Лицарів Зимового походу травня на фронті.

"Під його командуванням 28-а окрема механізована бригада імені Лицарів Зимового походу відбивала спроби росіян висадитися в Одеській та Миколаївській областях, зупинила наступ на Миколаїв і почала очищати від окупантів Миколаївщину та Херсонщину. Одеська область низько кланяється герою, який віддав своє життя України", - йдеться у документі.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Нагадаємо, що полковник Віталій Гуляєв командував 28 омбром з вересня 2021 року. 23 липня 2022 року він загинув у бою з російськими окупантами у Миколаївській області.

Депутати Доброславської селищної ради вже просили президента, Верховну раду та військове керівництво про те, щоб надати Гуляєву звання "Герой України".

Раніше депутати Куяльницької сільської ради Подільського району підтримали ідею назвати вулицю в селі на честь Гуляєва. Низка народних депутатів висловила ініціативу назвати на його честь вулицю в Одесі.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах