Карав за непослух: на Одещині дядько тримав семирічного племінника на ланцюзі

Карав за непослух: на Одещині дядько тримав семирічного племінника на ланцюзі.

Карав за непослух: на Одещині дядько тримав семирічного племінника на ланцюзі. Фото: depositphotos.com

Події
09 вересня 2022 19:49

У Березівському районі Одеської області дядько садив свого семирічного племінника на ланцюг. У такий спосіб чоловік карав дитину за непослух. Про це повідомили у пресслужбі Нацполіції Одеської області.

Про домашнє насильство над дитиною правоохоронці дізналися 8 вересня. Під час моніторингу інтернет-мережі вони побачили відео, на якому малолітній хлопчик сидів на землі, прив'язаний за ногу до опори металевим ланцюгом.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Поліцейські встановили, що постраждала дитина є круглою сиротою і проживає в сім'ї рідної тітки, яка взяла над нею опіку. Раніше інформація про конфлікти в сім'ї або протиправні дії щодо дітей до органів поліції не надходила. На обліку Служби у справах дітей ця сім'я як така, що опинилася в складних життєвих обставинах, не перебувала. Крім того, сімейство перебувало під соціальним супроводом держави як опікунське, тому соціальні працівники разом із поліцейськими раніше відвідували вказану сім'ю за місцем проживання та знаходили, що в будинку опікунів є всі належні умови для проживання та розвитку дітей.

Під час опитування членів сім'ї та їхніх сусідів дядько хлопчика пояснив, що прив'язав дитину, коли дружини не було вдома, оскільки хлопчик нібито завдавав шкоди, не слухався та тікав із дому.

Відео ще в червні зняв на телефон сусід, який був свідком неодноразового вчинення домашнього насильства щодо дитини. При цьому до поліції чоловік не звернувся, бо не хотів псувати стосунки із сусідами.

На даний момент хлопчика вже вилучили з родини та тимчасово розмістили в лікарні. Також вирішується питання щодо подальшої долі дитини.

До Єдиного реєстру досудових розслідувань поліцейські внесли відомості за частиною першою статті 126-1 ("Домашнє насильство"), частиною першою статті 127 ("Катування") та частиною другою статті 146 ("Незаконне позбавлення волі або викрадення людини, скоєне щодо малолітнього") Кримінального кодексу України.

Поліцейські проводять слідчі дії для встановлення всіх обставин події та притягнення винних до відповідальності.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах