"Шукачі заробітку за кордоном" та псевдостудент: на кордоні Одеської області затримали ухилянтів

"Шукачі заробітку за кордоном" та псевдостудент: на кордоні Одеської області затримали ухилянтів.

"Шукачі заробітку за кордоном" та псевдостудент: на кордоні Одеської області затримали ухилянтів. Фото: facebook.com/Izmpz

Події
10 вересня 2022 18:21

На кордоні Одеської області знову затримали ухилянтів. Про це повідомили у пресслужбі Ізмаїльського прикордонного загону.

Так, сьогодні вранці прикордонники затримали двох мешканців Одеської області, які намагалися незаконно перетнути державний кордон в обхід пункту пропуску "Залізничне".

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Охоронці державних кордонів вчасно помітили молодих людей та пішли на перехоплення. Затримані чоловіки повідомили, що йшли до Молдови на заробітки.

За цим фактом на всіх порушників склали протоколи за статтею 204-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення. За скоєне фігурантам загрожує штраф від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або адміністративний арешт на строк до 15 діб.

Ще одного порушника прикордонники Ізмаїльського загону затримали 8 вересня в автомобільному пункті пропуску "Табаки". Для того, щоб виїхати за межі України, 21-річний хлопець скористався фальшивими документами на навчання в Польщі. Проте інспектор прикордонної служби встановив, що бланк студентської картки Вищої економічної школи у Стальовій Волі містить низку ознак підробки та не відповідає вимогам розпорядження Міністерства науки та вищої освіти Республіки Польщі.

Прикордонники затримали 21-річного ухилянта, який намагався перетнути кордон із підробленими документами на навчання в Польщі.Прикордонники затримали 21-річного ухилянта, який намагався перетнути кордон із підробленими документами на навчання в Польщі. Фото: facebook.com/Izmpz

За ознаками кримінального злочину, передбаченого частиною четвертою статті 358 Кримінального кодексу України "Підробка документів, печаток, штампів та бланків, збут або використання підроблених документів, печаток, штампів", охоронці кордону направили повідомлення до поліції, представники якої забрали чоловіка для подальших процесуальних дій.

За порушення ухилянту загрожує штраф до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян чи арешт терміном до шести місяців, або обмеження волі терміном до двох років.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах