Житель Одеської області двічі повертався до України, щоб захистити її

Житель Одеської області двічі повертався до України, щоб захистити її.

Житель Одеської області двічі повертався до України, щоб захистити її. Фото: facebook.com/Izmpz

Події
13 вересня 2022 09:17

Житель Одеської області та прикордонник Андрій із позивним "Француз" двічі повертався до країни, щоб протистояти російській армії. Вперше, в 2014 році, чоловік повернувся з Парижа і вирушив у зону АТО, вдруге після 24 лютого знявся з рейсу в море. Наразі військовий проходить службу в Ізмаїльському прикордонному загоні. Про це повідомили у пресслужбі відомства.

Андрій народився в одному з міст Одеської області. Він навчався в Одеському інституті сухопутних військ, Харківському танковому гвардійському командному училищі та Інституті прикордонних військ України. Проходив службу на офіцерських посадах в Ізмаїльському навчальному морському загоні, потім у підрозділах Ізмаїльського прикордонного загону.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

На початку 2000-х він звільнився та переїхав до Франції. Там працював на різних роботах. Майже через десять років працевлаштувався у сфері моди. Був співорганізатором Fashion Week. За свою кар'єру організовував виставки одягу у Палаці Міністра фінансів Людовіка XIV, мерії 15-го округу Парижа та Луврі. Після окупації Криму та російського вторгнення у 2014, "Француз" повернувся додому та вступив до Ізмаїльського прикордонного загону. Потім із підрозділом виїхав у зону проведення АТО, де воював із окупантами.

Після звільнення в запас, розуміючи, що за правилами бізнесу на нього у Франції довго ніхто не чекатиме, вирішує пов'язати свою долю з морем. Андрій вступив до заочного відділення Дунайського інституту НУ "Одеська морська академія". Працював звичайним матросом на судах УДП. Після закінчення навчання став офіцером торгового флоту. Звістка про широкомасштабне вторгнення РФ застала його в морі. З дозволу керівництва компанії "Француз" повернувся до України та попрямував до центру комплектування. Нині військовий служить у рідному загоні та вчить свій особовий склад.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах