З 30 тисячами тонн пшениці: з порту Чорноморськ "зерновим коридором" вийшло ще одне судно (оновлено)

З 30 тисячами тонн пшениці: з порту Чорноморськ "зерновим коридором" вийшло ще одне судно.

З 30 тисячами тонн пшениці: з порту Чорноморськ "зерновим коридором" вийшло ще одне судно. Фото: oda.od.gov.ua

Події
17 вересня 2022 13:35

Сьогодні, 17 вересня, у рамках "зернової ініціативи" з портів Великої Одеси вийшло чергове судно із продовольством. Про це повідомляє пресслужба Одеської ОВА.

Так, зранку з порту Чорноморськ до порту Джибуті, через який надходять гуманітарні вантажі до африканських регіонів, під прапором Панами вирушив зафрахтований Всесвітньою продовольчою програмою ООН балкер Ikaria Angel із 30 тисячами тонн пшениці.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

З порту Чорноморськ вийшло чергове судно із продовольством.З порту Чорноморськ вийшло чергове судно із продовольством. Фото: facebook.com/oda.odesa

"Це зерно буде розповсюджене в Ефіопії, країні, яка відчуває продовольчу небезпеки після чотирьох років посухи. Частина населення Ефіопії, згідно з висновками ООН, перебуває на межі продовольчої катастрофи. У рамках Програми ООН буде додатково закуплено ще 190 тисяч тонн зернових для подальшого експорту до країн, що потерпають від нестачі продовольства", – зазначив міністр інфраструктури Олександр Кубраков.

Відео: facebook.com/oda.odesa

Раніше начальник Одеської ОВА Максим Марченко неодноразово проводив робочі зустрічі з представниками Світової продовольчої програми ООН, зокрема з Виконавчим директором Світової продовольчої програми ООН Девідом Бізлі та його заступником – Валері Гварнієрі. Ключовими темами обговорення на зустрічах було розблокування одеських портів та шляхів судноплавства для забезпечення логістичних зв'язків постачання сільськогосподарської продукції і використання портової галузі Одещини для перевалки зернових культур до країн Європи.

ОНОВЛЕНО: Як повідомили, у пресслужбі Міністерства інфраструктури України, крім Ikaria Angel, сьогодні з українських портів відправились ще дев'ять суден.

У ході реалізації Ініціативи про безпечне транспортування агропродукції вже 23 судна вирушили з українських портів до країн Африки. На їх борту 0,64 мільйона тонн продовольства.

Загалом, українські порти залишили 159 суден з 3,6 мільйона тонн агропродукції.

Нагадаємо, 16 вересня з портів Одеса, Чорноморськ та Південний вийшли чотири судна з майже 70 тисячами тонн агропродукції.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах