На Одещині судитимуть інформатора за держзраду

На Одещині судитимуть інформатора за держзраду.

На Одещині судитимуть інформатора за держзраду. Фото: t.me/pgo_gov_ua/5975

Події
20 вересня 2022 10:15

На Одещині судитимуть інформатора РФ за держзраду. Про це повідомили у пресслужбі офісу Генпрокура.

Так, прокурори Одеської обласної прокуратури направили до суду обвинувальний акт щодо мешканця Одеси за фактом державної зради, за умов військового стану, та незаконного поводження з боєприпасами (частина друга статті 111, частина перша статті 263 КК України).

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За даними слідства, чоловік із травня цього року добровільно погодився співпрацювати з представником військової розвідки держави-окупанта на шкоду територіальній цілісності та недоторканності України. Він спостерігав за переміщенням військової техніки Збройних сил України територією Одещини та здавав місця дислокації українських захисників.

Його затримали під час виконання чергового завдання ворога.

Під час обшуку за місцем проживання чоловіки правоохоронці вилучили боєприпаси, зокрема корпус гранати РГД-5, запал УЗРГМ, тротилову шашку 400 грам, електродетонатор ЕДР.

По данным следствия, предателем оказался местный житель, которого агрессоры завербовали после начала полномасштабного вторжения. Представители спецслужб России "вышли" на него, поскольку он неоднократно выражал прокремлевские взгляды. Враг ставил злоумышленнику задачи по выявлению военных объектов Сил обороны Украины на территории Одесской и Николаевской областей. Собранную информацию передавал своему московскому куратору через заранее отработанный анонимный телеграмм-канал. Полученные сведения оккупанты планировали использовать для массированных ракетных ударов по позициям украинских войск и проведения диверсий. 

  • На Одещині судитимуть інформатора за держзраду фото
  • На Одещині судитимуть інформатора за держзраду фото 1
  • На Одещині судитимуть інформатора за держзраду фото 2

На Одещині судитимуть інформатора за держзраду фото

Все фото: facebook.com/ssu.odesa

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах