Одесити розробили додаток для допомоги ППО: тепер його можна завантажити

Одесити розробили додаток для допомоги ППО: тепер його можна завантажити.

Одесити розробили додаток для допомоги ППО: тепер його можна завантажити. Фото: facebook.com/gennadiy.suldin

Події
12 жовтня 2022 15:33

Додаток під назвою "еППО", розроблений програмістами з Одеси для допомоги роботі протиповітряної оборони, пройшов верифікацію і тепер доступний для завантаження та використання на Play Маркет. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив один із розробників Геннадій Сульдін.

В даний час доступна версія для Android-системи, а версію для IOS поки що тестують.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Працює додаток наступним чином: якщо людина побачила повітряну мету, як крилату ракету або дрон-камікадзе, вона має запустити "еППО", вказати, що саме вона бачила, направити смартфон у напрямку руху об'єкта та натиснути велику червону кнопку.

Авторизуватися в програмі можна за допомогою "Дії". Розробники пояснили, що це необхідно, щоб роботі протиповітряної роботи не заважали вороги.

За їхніми словами, оскільки ракети чи дрони іноді літають на малих висотах, вони стають невидимими для радарів, але люди можуть їх бачити в небі та повідомляти за допомогою програми.

Розробляли його за консультаційної підтримки військових, а також узгодження з ОК "Південь" та старшими офіцерами Повітряних Сил.

Одесити розробили додаток для допомоги ППО: тепер його можна завантажити.Одесити розробили додаток для допомоги ППО: тепер його можна завантажити. Фото: facebook.com/gennadiy.suldin

Одесити розробили додаток для допомоги ППО: тепер його можна завантажити.Одесити розробили додаток для допомоги ППО: тепер його можна завантажити. Фото: facebook.com/gennadiy.suldin

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах