Мер Білгород-Дністровського заявив, що його побили співробітники СБУ

Мер Білгород-Дністровського заявив, що його побили співробітники СБУ - фото

Мер Білгород-Дністровського заявив, що його побили співробітники СБУ - фото

Події
18 жовтня 2022 19:14

Мер Білгород-Дністровського Віталій Громадян поскаржився на побиття його бійцями СБУ. Про це градоначальник розповів сам у своєму відеозверненні.

Так, за словами Громадяна, співробітники СБУ прибули до нього до кабінету проводити обшук у рамках кримінального провадження, а після закінчення обшуку, коли він хотів покинути кабінет, співробітники спецпідрозділу СБУ закували його у наручники та почали знущатися.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

"До мене вранці приїхали співробітники СБУ, нібито за якоюсь кримінальною справою про порушення ведення війни, проводити обшук. Після того, як вони провели обшук, нічого не знайшли. Вже були підписані протоколи. Вони приїхали зі спецпідрозділом, з людьми з автоматами, співробітниками СБУ Я вже розумію чому, перше – налякати мера, тому що обов'язково до мера потрібно їздити з автоматами. в моєму кабінеті ці люди були сторонні, тому що вони не мали права брати участь у цій слідчій дії.Я намагався вийти з кабінету, разом з тим співробітники спецпідрозділу, яких було троє, почали мене бити, скрутили, поклали на землю, під час того, коли клали на землю, вдарили мене по обличчю", – заявив Віталій Громадян.

"Коли я їм сказав, що вони порушують закон, вони мені сказали, що напишуть заяву, ніби я на них напав і намагався відібрати гранату", – наголосив він.

Після цього, як зазначив мер Аккермана, представник прокуратури повідомив йому про підозру у заподіянні тілесних ушкоджень голові районної ради Григорію Мельниченку 7 липня.

На думку мера, всі дії спрямовані на те, щоб усунути його з посади. Також він звинуватив голову Одеської обласної військової адміністрації Максима Марченка у причетності до цього.



Також мер Білгород-Дністровського заявив, що його утримували у наручниках близько двох годин, а саме побиття сталося вже після завершення обшуку, коли мер хотів покинути кабінет. Він зазначив, що збирається звернутися до президента, Генерального прокурора та керівника СБУ.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах