Одесити вирішуватимуть міські питання за допомогою "Дія.Підпис"

Одесити вирішуватимуть міські питання за допомогою "Дія.Підпис".

Одесити вирішуватимуть міські питання за допомогою "Дія.Підпис". Фото: thedigital.gov.ua

Події
20 жовтня 2022 11:59

Департамент інформації та цифрових рішень Одеської міської ради уклав Договір про приєднання до національної інтегрованої системи електронної ідентифікації з технічним адміністратором – ICE I("ДІЯ"). Заявку на приєднання до ICEI подали 29 вересня на перші два інтернет-ресурси Одеської міської ради: – муніципальну онлайн-платформу "Соціально активний громадянин" citizen.omr.gov.ua та вебпортал звернень громадян з інтерактивною картою звернень 1535.omr.gov.ua.

Наразі фахівці займаються опрацюванням технічної документації та інтеграції відповідних онлайн-ресурсів. Планується, що незабаром до ІСЕІ приєднають ще два електронні ресурси міської ради – Депутатський портал deputat.omr.gov.ua та Вебпортал адміністративних послуг cnap.omr.gov.ua (нині – у процесі подання заявки).

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

У перспективі до ICEI будуть підключені всі онлайн-ресурси міської ради, які потребуватимуть ідентифікації особи.

Що таке вбудована система електронної ідентифікації (ICEI)


Це платформа, де можна зручно та безпечно пройти електронну ідентифікацію за допомогою е-підписів (на файловому, хмарному чи інших захищених носіях), "Дія. Підпис" та BankID НБУ. I

CEI допомагає отримувати публічні послуги онлайн, користуватися електронним документообігом та спрощує ведення бізнесу. Платформа має атестат відповідності комплексної системи захисту, тому персональні дані користувачів надійно захищені.

Як працює "Дія. Підпис"


Підпис – послуга електронної ідентифікації для користувачів, які отримували особистий ключ віддалено за допомогою мобільної програми "Дія". Підпис містить дві частини. Одна зберігається у вашому смартфоні, а інша – у спеціальному захищеному модулі порталу. Отримати особистий ключ віддалено за допомогою мобільного додатку "Дія" можуть громадяни України, які є власниками ID-картки чи біометричного закордонного паспорту. Щоб авторизуватися на сайті за допомогою "Дія. Підпис", необхідно:

1. Вибрати розділ "Дія. Підпис".
2. Відскануйте QR-код.
3. Прочитати особистий ключ шляхом сканування особи (перевірки фото) та введення пароля в особистий ключ.
4. У разі успішної аутентифікації в мобільному додатку система передає ваші персональні дані, що дозволить ідентифікувати Вас.

Захист даних у ICEI гарантується впровадженням комплексної системи захисту інформації відповідно до вимог законодавства у цій сфері.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах