Пожежа на базі відпочинку і знищення десятьох вибухівок: як минула доба в одеських рятувальників

Пожежа на базі відпочинку і знищення десятьох вибухівок: як минула доба в одеських рятувальників.

Пожежа на базі відпочинку і знищення десятьох вибухівок: як минула доба в одеських рятувальників. Фото: ГУ ДСНС в Одеській області

Події
30 жовтня 2022 10:44

За добу, з 29 по 30 жовтня, в Одеському регіоні гасили 11 пожеж, одна з яких спалахнула в нашому місті. Про це повідомили у пресслужбі Головного управління ДСНС в Одеській області.

Надзвичайних ситуацій минулої доби в Одеському регіоні не виникало.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Учора ввечері, 29 жовтня, о 23:15, до Служби порятунку надійшло повідомлення про те, що на території Южненської територіальної громади Одеського району, за межами села Сичавка, на території бази відпочинку спалахнув дерев'яний будинок. Прибувши на місце, пожежне відділення встановило, що горить одноповерхова дерев'яна будівля магазину, що не знаходиться в експлуатації, а також автомобіль, що стоїть поруч.

В Одеській області спалахнула пожежа на базі відпочинку.В Одеській області спалахнула пожежа на базі відпочинку. Фото: ГУ ДСНС в Одеській області

О 23:49 пожежу вдалося локалізувати, а 00:28 її повністю ліквідували на площі 110 квадратних метрів. На щастя, обійшлося без загиблих і постраждалих. Ймовірно, пожежа спалахнула через те, що охоронець будівлі необережно поводився з вогнем. Для боротьби з полум'ям залучали дві одиниці техніки та шістьох пожежників.

В Одеській області спалахнула пожежа на базі відпочинку.В Одеській області спалахнула пожежа на базі відпочинку. Фото: ГУ ДСНС в Одеській області

Протягом доби рятувальники двічі виїжджали на вилучення і знищення вибухонебезпечних предметів часів Другої світової війни. Так, на території Визирської територіальної громади Одеського району, за межами села Первомайське, вони знищили дев'ять одиниць артснарядів: одну одиницю – 45-міліметрового калібру, а також по чотири одиниці – 85-міліметрового та 100-міліметрового калібрів. Ще одну вибухонебезпечну знахідку ліквідували в місті Чорноморськ, де на вулиці Корабельній виявили мінометну міну 50-міліметрового калібру.

У місті Кілія, на вулиці Кубишкіна, співробітники ДСНС допомогли відчинити двері квартири, господар якої втратив ключі.

Також рятувальники один раз виїжджали на ДТП, яке сталося 30 жовтня, о 01:04, на території Тарутинської територіальної громади Болградського району, за межами селища міського типу Тарутине. За допомогою гідравлічного інструменту вони деблокували з легкового автомобіля Opel Astra водія, який не впорався з керуванням і врізався у стовп. Потерпілого з переломом лівої руки у стані середньої тяжкості госпіталізували до медустанови.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах