Одеські комунальники нажилися на нанесенні дорожньої розмітки

Одеські комунальники нажилися на нанесенні дорожньої розмітки.

Одеські комунальники нажилися на нанесенні дорожньої розмітки. Фото: t.me/now_odessa

Події
07 листопада 2022 09:24

В Одесі комунальники завищили вартість робіт із нанесення дорожньої розмітки на 636 тисяч гривень. Про це повідомили у Південному офісі Держаудитслужби.

Так, співробітники комунальної установи СМЕП завищили вартість робіт із нанесення розмітки та укладали договори без конкурентних процедур закупівель, обґрунтовуючи це потребами оборони.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

"Встановлено завищення вартості виконаних послуг (щодо ремонту) щодо нанесення розмітки на загальну суму 626 тисяч гривень, а також укладання договорів на закупівлю товарів та послуг без проведення визначених Законом процедур закупівель загальною ціною договорів на суму понад 10 мільйонів гривень", − зазначили у пресслужбі.

Аудитори перевірили вісім договорів про закупівлю та їх виконання на загальну суму 10,9 мільйона гривень. Сім із восьми договорів було укладено без застосування конкурентних процедур закупівель. Проте документи на проведення закупівель не містять обґрунтування нагальної потреби закупівлі для забезпечення потреб оборони, як це зазначено у відповідному рішенні виконавчого комітету Одеської міської ради.

Згідно з міською цільовою програмою "Безпека дорожнього руху в місті Одеса на 2020-2022 роки", придбання цих товарів та послуг було плановим на 2022 рік, а не нагальною необхідністю для забезпечення оборони. І на момент перевірки придбані матеріали на загальну суму майже два мільйони гривень перебували на складі понад три місяці без використання.

Матеріали перевірки направили до правоохоронних органів.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах