З одеського біопарку до США переїхали дев'ять левів

З одеського біопарку евакуювали дев'ять левів.

З одеського біопарку евакуювали дев'ять левів. Фото: aquaparkodessa.com.ua

Події
07 листопада 2022 14:57

Дев'ять левів з Одеського біопарку через війну переїхали до штату Колорадо (США). Про це повідомили у самому звіринці.

Повномасштабне вторгнення Росії в Україну серйозно позначилося на діяльності біопарку – через скорочення доходів довелося закрити сафарі з левами.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Сафарі довелося закопати через те, що у разі повітряної тривоги люди виявляються зачиненими в машині і не можуть швидко покинути її. Також звіринець не мав недостатньо коштів, щоб прогодувати таку кількість великих кішок. Щотижня біопарк витрачав 700 кілограм м'яса. Але фінансування значно скоротилося. До того ж, з початку вторгнення і до 15 березня в біопарку не було жодного відвідувача. Тому звіринцю довелося безкоштовно передати левів організації, яка займається репатріацією левів.

Спочатку дев'ять величезних кішок мали виїхати практично на батьківщину, в ПАР. Але у результаті потрапили до США. Нині вони живуть заповіднику розміром 26 гектарів.

Спочатку їх перевезли до Румунії, де вони прожили чотири місяці, а 29 вересня потрапили до Колородо. Витрати на перевезення та оформлення взяв на себе заповідник у США, а евакуацію безліч організацій, у тому числі й природозахисні фонди, включаючи "Тварини Австралії".

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах