Адвокат розповів, від кого залежить доля пам'ятника Пушкіну в Одесі

Адвокат розповів, від кого залежить доля пам'ятника Пушкіну в Одесі.

Адвокат розповів, від кого залежить доля пам'ятника Пушкіну в Одесі. Фото: topgid.net

Події
13 листопада 2022 12:39

Доля одеського пам'ятника Пушкіну, розташованого на Приморському бульварі, залежить від обласної влади. Про це повідомив адвокат громадської організації "Об'єднання добровольців Одещини" Артем Карташов.

Ще в серпні керівники громадських організацій "Об'єднання добровольців Одещини", "Центр муніципальних ініціатив" і "Зелений лист" звернулися до глави уряду Дениса Шмигаля, міністра культури Олександра Ткаченка та начальника ОВА Максима Марченка з проханням демонтувати пам'ятники Пушкіну, Толстому і Горькому в Одесі.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Артем Карташов зазначив, що монумент Пушкіну має статус пам'ятника національного значення, тож для того, щоб його демонтувати, потрібна робота Кабінету Міністрів, Міністерства культури і Департаменту культури Одеської ОВА.

У Міністерстві культури та інформаційної політики заявили, що в їхньому архіві відсутня облікова справа на цей пам'ятник. Щоб розглянути питання його вилучення з Державного реєстру нерухомих пам'яток України, потрібна заява від профільного департаменту Одеської ОВВ.

Відповідь Мінкульту на пропозицію демонтувати пам'ятник Пушкіну в Одесі.Відповідь Мінкульту на пропозицію демонтувати пам'ятник Пушкіну в Одесі. Фото: facebook.com/artem.kartashov.9

З початку повномасштабного вторгнення вже розпочали низку дій для вирішення долі пам'ятника. Кабінет Міністрів доручив розгляд цього звернення Мінкульту. У Мінкульті повідомили, що вирішити це питання зможуть лише після заяви Департаменту культури Одеської ОВА. Одеська ОВА перенаправила звернення до міськради, але міська влада також заявила, що такі питання має вирішувати Департамент культури ОВА. Таким чином, доля одеського Пушкіна на даний момент залежить від обласної влади.

Нагадаємо, 10 листопада невідомі розмалювали пам'ятник Пушкіну, розташований на вулиці, названій на честь цього російського поета. На скульптурі у кількох місцях написали слово "геть", проте через деякий час ці написи відмили.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах