Катував українців на окупованих територіях: в Одесі судитимуть ексміліціонера з Маріуполя

Катував українців на окупованих територіях: в Одесі судитимуть ексміліціонера з Маріуполя.

Катував українців на окупованих територіях: в Одесі судитимуть ексміліціонера з Маріуполя. Фото: Facebook-сторінка Одеської обласної прокуратури

Події
04 грудня 2022 14:29

В Одесі судитимуть експравоохоронця, який спільно із ворогом катував українців на тимчасово окупованих територіях. Про це повідомили у пресслужбі Одеської обласної прокуратури.

Після початку повномасштабного вторгнення Росії на територію України ексміліціонер з Маріуполя, який звільнився з правоохоронних органів у 2014 році, добровільно перейшов на бік ворога і вступив на службу до російського військового підрозділу.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

На службі в окупантів зрадник, який отримав позивний "Грек", обійняв посаду заступника так званого "коменданта – начальника гарнізону" окупаційних військ, що дислокувався на території селища міського типу Лазурне. У підпорядкування цієї псевдокомендатури увійшли населені пункти Лазурне, Приморське, Круглоозерка, Залізний Порт та територія Чорноморського біосферного заповідника.

Чоловік схиляв до співпраці з окупаційною владою Росії представників українських державних органів і органів місцевого самоврядування, які знаходилися на тимчасово окупованій території Херсонської області.

Крім того, колаборант спільно з представниками збройних сил, спецслужб і правоохоронних органів РФ катував людей та незаконно захоплював нерухомість. Так, на початку квітня обвинувачений разом із російськими військовослужбовцями затримали голову однієї із селищних рад Скадовського району і місцевого підприємця. Тривалий час чоловіків утримували в підвалі пансіонату, де систематично били, загрожували розправою і робили постріли над головою, імітуючи страту. Від затриманих вимагали надати інформацію про проукраїнських активістів і місцевих жителів, які можуть співпрацювати з представниками СБУ та передавати їм інформацію.

Відносно експравоохоронця прокурори Одеської обласної прокуратури направили до суду обвинувальний акт за фактами державної зради, а також порушення законів та звичаїв війни.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах