ОСББ в Одесі не отримають компенсації за генератори цього року

ОСББ в Одесі не отримають компенсації за генератори цього року.

ОСББ в Одесі не отримають компенсації за генератори цього року. Фото: bigl.ua

Події
28 грудня 2022 16:31

ОСББ в Одесі не отримають компенсації за генератори цього року, оскільки райадміністрації міста поки що зволікають із цим питанням. Про це повідомляє депутат Одеської міськради Петро Обухов.

Так, 27 листопада у мерії відбулася бюджетна комісія, де розглядали прийняту 30 листопада програму компенсації за купівлю генераторів для ОСББ та ЖБК. На засіданні були присутні два віце-мери - Світлана Бедрега та Олександр Філатов.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Для ухвалення рішень райадміністрації мають сформувати комісії. Одна з них цього досі не зробила. Є 14 звернень від будинків з повним пакетом документів, але поки що жодного з них рішення не прийнято. Відповідно, цього року вони вже точно не отримають компенсації.

Нагадаємо, що пропонується компенсація 70% вартості генераторів, придбаних ОСББ за безготівковий рахунок, починаючи з 24 лютого, але не більше 100 тисяч гривень. На цей рік виділили п'ять мільйонів гривень, наступного – 30 мільйонів.

Гроші можуть отримати об'єднання співвласників багатоквартирних будинків та житлово-будівельні кооперативи. Будинки, що обслуговуються ЖКС, не можуть бути у такій програмі, оскільки вони не є юридичними особами. Самі ж ЖКС так не можна фінансувати через антимонопольне законодавство.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах