Кінолог з Одеської області вирушив на фронт, щоб помститися окупантам за собаку, що загинув.

Кінолог із Одеської області вирушив на фронт, щоб помститися окупантам за загиблого собаку.

Кінолог із Одеської області вирушив на фронт, щоб помститися окупантам за загиблого собаку. Фото: facebook.com/Izmpz

Події
16 сiчня 2023 16:30

Кінолог Ізмаїльського прикордонного загону Одеської області вирушив на фронт, щоб помститися окупантам за загиблого службового собаку. Про це розповіли у пресслужбі Ізмаїльського прикордонного загону.

Так, уродженець Донецької області, який понад двадцять років присвятив кінологічній службі, 24 лютого минулого року на Луганщині втратив свого вірного англійського кокер-спанієля Зевса.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

2001 року Володимира призвали на термінову службу до прикордонних військ України, де він опанував одну з інженерних професій. Згодом його направили служити до Ізмаїльського загону, де він підписав контракт. У 2003 році, як давно і мріяв, закінчив кінологічний навчальний заклад і разом зі своїм службовим собакою, який натренований на пошук вибухових речовин та зброї, продовжив службу у підрозділах охорони державного кордону Ізмаїльського загону.

Понад те, прикордонник давно хотів потрапити на схід країни допомагати побратимам захищати Україну від російських окупантів. І саме на початку 2022 року він зі своїм англійським кокер-спанієлем Зевсом переводиться до Луганського прикордонного загону.

24 лютого їхній прикордонний підрозділ потрапив під ворожий масований обстріл. Тоді на відділі прикордонної служби загинули всі службові собаки, у тому числі його Зевс. Тоді прикордонник попросився до спеціального бойового підрозділу та отримав позивний Voha.

"Я тоді сказав, що за свого Зевса битиму ворога безжально і до останнього", – згадує Володимир.

До червня минулого року прикордонник брав активну участь у боях під Сєвєродонецьком. 2 травня боєць отримав осколкові поранення у спину та руки та був госпіталізований. У медичній установі він відмовився від реабілітації та попросився назад до своїх побратимів. Ще протягом півтора місяця він брав участь у боях під Святогірськом.

Наразі Володимир підлікувався та продовжив службу в одному з підрозділів на півдні України. А ще підбирає собаку, з якого пройде навчання і шукатиме заборонені до перевезення через державний кордон предмети, як це він робив понад двадцять років своєї служби.

Кінолог із Одеської області вирушив на фронт, щоб помститися окупантам за загиблого собаку.Кінолог із Одеської області вирушив на фронт, щоб помститися окупантам за загиблого собаку. Фото: facebook.com/Izmpz

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах