В одеському центрі комплектування розповіли, чому використовували авто "швидкої"

В одеському центрі комплектування розповіли, чому використали авто "швидкої".

В одеському центрі комплектування розповіли, чому використали авто "швидкої". Фото: bb.lv

Події
25 сiчня 2023 08:16

В одеських Telegram-каналах почали з'являтися відео, на яких співробітники Одеського обласного центру комплектування та соціальної підтримки використовують авто "швидку" для призову військовозобов'язаних. Через значний резонанс у центрі комплектування відреагували на критику та пообіцяли не використовувати авто із зовнішніми ознаками "швидкої медичної допомоги".

У центрі заявили, що автомобіль із зовнішніми ознаками "швидкої медичної допомоги" у розпорядженні ТЦК та СП Одеси лише один. Його передали в установленому порядку на тимчасове користування одним із комунальних підприємств міста в рамках мобілізації транспортних засобів з початком повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

При цьому медичне обладнання, обладнання машини як спеціалізованої демонтував власник ще до передачі. Використання автомобіля у військовій установі планувалося, як вантажопасажирський мікроавтобус.

Рішення керівника установи використати автомобіль характерного виду для заходів щодо сповіщення громадян спровокувало потужний громадський резонанс, але не містило порушень чинного законодавства. Щоб уникнути подібних резонансів та подальших провокацій, автомобіль із зовнішніми ознаками швидкої медичної допомоги в заходах оповіщення більше не використовується.

"Всі інші знімки та відео, які пропагандистські та сепаратистські елементи в соцмережах та засобах масової інформації намагаються видати за фіксацію фактів роботи ТЦК та СП зі спеціалізованою машиною, є недостовірними та сфальсифікованими, спрямованими на зрив мобілізації та розхитування настроїв суспільства", – йдеться у повідомленні. Одеського обласного центру комплектування та соціальної підтримки.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах