В Одесі можуть продавати отруйні чашки зі Швеції

В Одесі можуть продавати отруйні чашки із Швеції.

В Одесі можуть продавати отруйні чашки із Швеції. Фото: pexels.com/Jessica Lewis Creative

Події
30 сiчня 2023 18:03

В Одесу потрапила партія посуду, зокрема чашок, які містять лігноцелюлозу. Цей інгредієнт є забороненим через його високу токсичність. Про це повідомляє пресслужба ГУ Держпродспоживслужби Одеської області.

Так, небезпечні товари потрапили до України зі Швеції.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Лігноцелюлозу виявили у чашках Huskee Cups ще 6 січня 2023 року. Посуд експортувався зі Швеції, а постачальником небезпечного товару є компанія Espresso Gear, Billdal. Продукція надходила до ТОВ "Бюро вин".

В управлінні рекомендують звернути увагу на товар, який є у реалізації та обігу. Якщо небезпечну продукцію виявлять, її потрібно негайно зняти з продажу.

Нагадаємо, що на полиці одеських магазинів міг потрапити небезпечний для здоров'я арахіс. У шкаралупі арахісу, який поставили в Україну з Єгипту (експортер: ASM FOR CONSULTING AND EXPORT AGRICULTURAL PRODUCTS, Egypt) через Польщу (імпортер: ATLANTA POLAND SA, Poland) виявили перевищення максимально допустимих рівнів афлатоксинів (B1 та B2, сумарної кількості B1 та G2).

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах