Пожежі у дев'ятиповерхівці та занедбаності в Одесі: евакуювали 17 людей

Одеські рятувальники розповіли про роботу за добу.

Одеські рятувальники розповіли про роботу за добу. Фото: facebook.com/DSNSODE

Події
01 лютого 2023 09:10

Минулої доби в Одесі сталося дві резонансні пожежі. Про це повідомили у пресслужбі Головного управління ДСНС в Одеській області.

31 січня о 20:37, до Служби порятунку надійшло повідомлення про пожежу вулицею Сергія Ядова. Горіло домашнє майно у квартирі на другому поверсі дев'ятиповерхового житлового будинку. О 21:02 пожежу локалізували та о 21:05 загасили на площі 10 квадратних метрів. Під час гасіння пожежі врятували постраждалу господарку, яка у стані середньої тяжкості потрапила до лікарні. З верхніх поверхів будинку евакуювали 16 людей, із них двох дітей. Причина пожежі та збитки – встановлюються. Від ДСНС залучали сім одиниць техніки та 24 рятувальники.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

На Адміральському проспекті, кут вулиці Краснова, сталася пожежа 31 січня о 22.33. Там горіло сміття у занедбаній одноповерховій будівлі. О 22:43 пожежу локалізували і о 22:51 загасили на площі п'ять квадратних метрів. Під час гасіння пожежі врятували чоловіка 1980 року народження без постійного місця проживання. Ймовірна причина пожежі – необережне поводження з вогнем невстановленою особою. Від ДСНС залучали чотири одиниці техніки та 17 пожежників.

Усього за добу, з 31 січня по 1 лютого, рятувальники гасили на Одещині 16 пожеж, 14 з яких сталися у нашому місті. З резонансних в області – пожежа у Березівському районі, Старомаяківській територіальній громаді, селі Вікторівка, на вулиці Терешкова. 31 січня о 13:55, до Служби порятунку надійшло повідомлення про пожежу у приватному житловому будинку, внаслідок якої загинула громадянка 1944 року народження. Пожежа на площі в один квадратний метр згасла сама. Ймовірна причина пожежі – порушення правил пожежної безпеки під час експлуатації пічного опалення. Підрозділи ДСНС не викликали.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах