Екс-начальника митного поста "Чорноморськ-порт" затримали через хабарі за експорт зерна (оновлено)

Екс-начальника митного поста "Чорноморськ-порт" затримали через хабарі за експорт зерна.

Екс-начальника митного поста "Чорноморськ-порт" затримали через хабарі за експорт зерна. Фото: politics.comments.ua

Події
09 лютого 2023 13:58

Державне бюро розслідувань за процесуального керівництва Офісу генпрокурора 8 лютого затримало колишнього начальника митного посту "Чорноморськ-порт" за підозрою у хабарництві. Про це повідомив голова парламентської фракції "Слуга народу" Давид Арахамія.

За словами нардепа, затриманий вимагав та отримав гроші за безперешкодний експорт зерна та видачу сертифікатів.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

"І це в той час, як наш президент, керівництво офісу глави держави, уряд і дипломати працюють над тим, щоб збудувати "зерновий коридор". Наші військові його охороняють, бізнес бореться за кожен долар експортної виручки, і тут з'являється якийсь підонок, що вважає", що може організувати собі на цьому схему, і йому по барабану, що хтось у світі чекає на це зерно, що не так давно звільнили все керівництво митниці, що обшуки та підозри не злазять з новин. моральних принципів", – прокоментував Арахамія.

Оновлено:

Як повідомили в Державному бюро розслідувань, на хабарництві викрили колишнього начальника митного поста "Чорноморськ-порт" Одеської митниці, а нині начальника відділу оформлення цього ж митного поста.

За даними ДБР, чоловік вимагав 4,1 тисячі доларів США за безперешкодний виїзд за кордон вантажівок із зерном та отримання на них необхідних експортних сертифікатів EUR1.

У чоловіка та осіб, які можуть бути причетні до хабарництва, провели обшуки. Серед іншого знайшли майже 100 тисяч доларів США готівкою.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах