Екс-заступника Труханова заочно заарештували

Екс-заступника Труханова заочно заарештували.

Екс-заступника Труханова заочно заарештували. Фото: omr.gov.ua

Події
22 лютого 2023 12:18

Суд заочно заарештував Михайла Кучука – колишнього першого заступника міського голови Одеси Геннадія Труханова. Про це повідомляє спеціалізована антикорупційна прокуратура.

Так, 21 лютого суддя ВАКС обрав екс-чиновнику запобіжний захід у вигляді тримання під вартою одному з учасників злочинної організації, яка тримала на контролі посадових осіб Одеської міської ради, бюджетні витрати міста, діяльність місцевих комунальних підприємств та скоєла інші корупційні злочини, а саме колишньому першому заступнику міського голови Одеси

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Після його затримання суддя вирішить питання щодо застосування цього запобіжного заходу.

За версією слідства, з осені 2021 року учасники злочинної організації контролювали питання забудови в Одесі, розпорядження коштами місцевого бюджету, а також діяльність комунальних підприємств та їхню взаємодію із приватним сектором ринку. Фактично злочинна організація тримала під контролем усі значні бюджетні витрати Одеси та погоджувала основні питання порядку денного сесій Одеської міської ради. Для реалізації злочинних дій особи налагодили процес системного підкупу чиновників і депутатів місцевої ради, які забезпечували прийняття необхідних рішень органом місцевого самоврядування.

Зазначимо, що нині Михайло Кучук перебуває за кордоном. Звідти він надіслав заяву про звільнення з посади першого віце-мера за власним бажанням.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах