Стало відомо, коли збираються повернути світло в Одесі (оновлено)

Стало відомо, коли мають намір повернути світло в Одесі.

Стало відомо, коли мають намір повернути світло в Одесі. Фото: facebook.com/dtekoem

Події
27 лютого 2023 11:09

Світло повернуть одеситам протягом доби. Про це повідомив начальник Одеського РВА Юрій Крук.

Нагадаємо, що внаслідок аварійного відключення високовольтної лінії зараз майже всі райони Одеси та Одеського району тимчасово знеструмлено.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Енергетики та всі відповідні служби після відбою повітряної тривоги вже розпочали аварійно-відновлювальні роботи для повернення світла мешканцям району. За попередньою інформацією, відновлювальні роботи закінчать протягом доби.

За даними "Укренерго", дефіцит потужності в енергосистемі відсутній і поки що не прогнозується. В енергосистемі працюють усі види електростанцій, а через повінь активно працюють гідроелектростанції. Імпорт електроенергії наближається до нуля.

"З початком робочого тижня та підвищенням споживання на Одещині дали про себе знати наслідки ворожих обстрілів. Через це сталося аварійне відключення окремих елементів системи передачі в регіоні", - йдеться у повідомленні.

У решті регіонів мережеві обмеження відсутні. На всіх енергооб'єктах, які раніше отримали пошкодження від ракетних та дронових атак росіян, продовжуються ремонти для відновлення їхнього функціоналу та підвищення надійності передачі електроенергії.

Загалом ситуація на Одещині з постачанням електроенергії дещо вирівнюється.
Про це у телемарафоні "Єдині новини" повідомив представник Одеської ОАА Сергій Братчук.

"Що стосується (постачання – ред.) електроенергії, то ще ремонтується обладнання, яке, в тому числі, було пошкоджено внаслідок ворожих влучень. І тут дуже багато ще роботи насправді. Але ситуація все ж таки потроху вирівнюється, і за це треба дякувати нашим енергетикам і ЗСУ", – уточнив він.

Оновлено:

У ДТЕК повідомили, що частково відновили електропостачання критичної інфраструктури Одеси. Станом на 12:00 повністю заживлені всі лікарні, котельні, насосні станції та інша критична інфраструктура в Київському районі Одеси. Також критичну інфраструктуру частково вдалося заживити в Суворовському і Малиновському районах міста та в Одеському районі області.

Енергетики планують повністю повернути світло всім жителям регіону до кінця дня.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах