Які вчені, пов'язані з Одесою, врятували людство (відео)

Які вчені, пов'язані із Одесою, врятували людство.

Які вчені, пов'язані із Одесою, врятували людство. Фото: скріншот відео

Події
01 березня 2023 17:11

У мережі з'явився анімаційний пізнавальний ролик із серії "Український південь", присвячений іменам видатних одеських учених-біологів та лікарів. Про це повідомляється на Youtube-каналі авторів проекту.

Саме вони наприкінці XIX - початку ХХ століть зробили вагомий внесок у боротьбу з пандеміями та різними хворобами. Це ще один погляд на всесвітньо відомих вчених, чиї імена пов'язані з Одесою: Микола Скліфосовський, Ілля Мечников, Данило Заболотний, Микола Гамалія та Володимир Хавкін, Яків Бардах.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Проект створено на замовлення Громадської організації "Ветеранс хаб Одеса" за консультативної підтримки Південного міжрегіонального відділу Українського інституту національної пам'яті.



Нагадаємо, що територія Одеси, яку прийняли до охоронного списку ЮНЕСКО, може бути збільшена.

Відповідно до досьє, яке подавалося до ЮНЕСКО, є територія, межі якої від Приморської вулиці до Жуковського та порт, як основна зона. Навколо неї досить велика частина до вулиці Пантелеймонівської, вона вважається буферною. Також у буферну зону потрапив Французький бульвар.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах