В Одесі хочуть перейменувати два райони

Суворівський район Одеси перейменують на Пересипський, а Малиновський у Хаджибейський.

Суворівський район Одеси перейменують на Пересипський, а Малиновський у Хаджибейський. Фото:t.me/odesacityofficial

Події
02 березня 2023 15:59

У четвер, 2 березня, в Одесі ухвалили рішення перейменувати Суворовський район на Пересипський, а Малиновський на Хаджибейський. Про це повідомляє пресслужба міськради.

Таке рішення ухвалили на засіданні історико-топонімічної комісії. Фахівці рекомендують депутатам міськради саме так перейменувати райони.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Пересипський – на честь найзначнішого історичного району Одеси, який займає центральну частину території, а Хаджибейський – на честь історичної назви міста.

Також розглядали варіанти перейменування Суворовського району на Лиманський і Миколаївський. Спочатку в мерії випадково повідомили саме про перейменування в останній варіант.

Малиновський район пропонували замінити на Степовий і Молдаванський.

Нагадаємо, що в Одесі може з'явитися вулиця на честь національного поета Румунії та Республіки Молдова, письменника, публіциста, журналіста та етнографа Міхая Емінеску. Так, історико-топонімічна комісія при виконкомі Одеської міськради погодилася включити ім'я Міхая Емінеску до переліку на перейменування вулиць.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах