Судді, які розглядають справу по будинку Руссову, поскаржилися на тиск від Труханова

Судді, які розглядають справу по дому Руссову, нарікали на тиск від Труханова.

Судді, які розглядають справу по дому Руссову, нарікали на тиск від Труханова. Фото: incident.obozrevatel.com

Події
03 березня 2023 09:34

Судді Південно-Західного апеляційного господарського суду, котрі займаються справою будинку Руссова в Одесі, скаржаться на тиск з боку мера Геннадія Труханова. Про це повідомили самі судді.

Так, вони надіслали скаргу до Вищої ради правосуддя та Генпрокуратури. Їм не сподобалося те, що мер записував відео про долю пам'ятника архітектури.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Судді вважають, що мер Одеси маніпулював фактами та тиснув на суддів, щоб вони ухвалили рішення на його користь, а також публічно звинуватив суд у злочинних діях. Тому вони просять вжити реальних заходів для того, щоб забезпечити гарантований Конституцією України принцип незалежності суддів.

За їхніми словами, у Генпрокуратурі мають надати правову кваліфікацію діям голови Одеської міської ради за статтею 376 КК України. Йдеться про "Втручання у діяльність судових органів". Злочин карається штрафом від однієї до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 17 тисяч до 68 тисяч гривень). Або виправними роботами терміном до двох років, або арештом терміном до шести місяців.

Нагадаємо, що Одеська міська рада програла в апеляції у справі будинку Руссова на Садовій, 2 – рішення про реєстрацію за громадою Одеси скасували.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах