В Одесі через суд захищатимуть Будинок Русова

В Одесі через суд захищатимуть Будинок Русова.

В Одесі через суд захищатимуть Будинок Русова. Фото: facebook.com/oleg.shenderiuk

Події
23 лютого 2023 11:41

У п'ятницю, 24 лютого, в Одесі через суд захищатимуть пам'ятник архітектури на вулиці Садовій – Будинок Русова. Про це повідомив мер Одеси Геннадій Труханов.

За його словами, будинок Руссова намагаються відібрати у міста.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

"Зараз знамениту будівлю намагаються відібрати люди, які свого часу її фактично знищили. Тоді як місто за бюджетні кошти врятувало і відновило пам'ятник. Наша позиція чітка та прозора: будинок Руссова належить одеситам! І поки військові воюють на фронті, ми маємо відстоювати наші права на внутрішньому фронті – захищати своє майно", – заявив міський голова.

На будинок Руссова претендує власник більшості приміщень у ньому – підприємець Руслан Тарпан. 2015 року він зареєстрував об'єднання співвласників багатоквартирного будинку "Реставратор, 21", яке вимагало від мерії передати пам'ятник архітектури йому на баланс. Коли цьому ОСББ відмовили, воно звернулося до суду, але позов програв у всіх інстанціях.

Сам Руслан Тарпан ще з 2017 року переховується від українського правосуддя за кордоном.

Нагадаємо, що 3 липня 2020 року відреставрований Будинок Руссова передали Одеській громаді.



Нагадаємо, що історичний центр Одеси включили до Списку Світової спадщини ЮНЕСКО. До нього входить, зокрема, і збудований в Одесі наприкінці ХІХ століття Будинок Руссова, який є пам'яткою історії та архітектури.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах