Історичний центр Одеси тепер захищатиме ЮНЕСКО

Історичний центр Одеси тепер захищатиме ЮНЕСКО.

Історичний центр Одеси тепер захищатиме ЮНЕСКО. Фото: uc.od.ua

Події
25 сiчня 2023 16:59

У середу, 25 січня, історичний центр Одеси внесли до списку історичної спадщини ЮНЕСКО. Про це повідомляє пресслужба міськради.

Це допоможе зберегти цілісність пам'яток, а також підвищує престиж, допоможе залучити туристів та стимулює зростання економіки. Крім того, ЮНЕСКО допоможе розставити фінансові пріоритети у підтримці об'єктів культурної та природної спадщини. Стан об'єктів відстежується та контролюється стан їх збереження.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

"Дякую всім, хто пройшов разом з нами цей шлях. Хто допомагав досягти результату, в який майже ніхто не вірив. Адже для цього знадобилося понад 10 років!"

Одеса набуває високого статусу в той час, коли наша країна дає жорстку відсіч російським окупантам і бореться за незалежність та недоторканність кордонів. Незважаючи на війну, незважаючи на спроби росіян перешкодити включенню Одеси до Основного списку, справедливість все одно виявилася сильнішою. І ми вкотре доводимо, що Одеса – це українське місто, а ще – душа Європи. Що й відбито у її унікальній спадщині, яку створювали європейці.
І тепер ця спадщина – під надійним захистом.

Дякуємо організації ЮНЕСКО, лідерам та урядам європейських країн, нашим родинним містам за колосальну підтримку. Усім, хто допомагав на різних етапах. Ми це зробили, а значить, попереду новий рівень розвитку, нові можливості та нова Одеса – неповторне українське місто, де мешкають неймовірні люди”, – сказано у повідомленні міськради.

  • Історичний центр Одеси тепер захищатиме ЮНЕСКО фото
  • Історичний центр Одеси тепер захищатиме ЮНЕСКО фото 1
  • Історичний центр Одеси тепер захищатиме ЮНЕСКО фото 2

Історичний центр Одеси тепер захищатиме ЮНЕСКО фото

Усі фото: t.me/odesacityofficial



Раніше в міськраді зібрали найчастіші питання і поставили їх менеджеру робочої групи з питання включення історичного центру Одеси в основний Список всесвітньої спадщини ЮНЕСКО Миколі Вікнянському.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах