На Одещині зловили чотирьох "ухилянтів" і засудили двох організаторів втечі

На Одещині за добу прикордонники спіймали чотирьох чоловіків, які намагалися незаконно потрапити до Молдови.

На Одещині за добу прикордонники спіймали чотирьох чоловіків, які намагалися незаконно потрапити до Молдови. Фото: facebook.com/Izmpz

Події
17 березня 2023 13:25

На Одещині за добу прикордонники спіймали чотирьох чоловіків, які намагалися незаконно потрапити до Молдови. Про це повідомляє Ізмаїльський прикордонний загін.

Перших двох порушників прикордонники затримали під час спроби незаконного перетину державного кордону біля села Кубій Болградського району. Порушниками виявились мешканці Вінницької та Харківської областей. Інших двох – поблизу села Лиманське Ренійської громади. Обидва порушники з Одеської області.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Усі спроби "пагонів" відбувалися вночі, але за допомогою тепловізорів охоронці державного кордону вчасно реагували.

За спробу порушення державного кордону на чотирьох "мандрівників" склали протоколи про адміністративні правопорушення за статтею 204-1 КУпАП "Незаконний перетин або спроба незаконного перетину державного кордону України". Справи направили до судів для ухвалення рішення.

На Одещині за добу прикордонники спіймали чотирьох чоловіків, які намагалися незаконно потрапити до Молдови.На Одещині за добу прикордонники спіймали чотирьох чоловіків, які намагалися незаконно потрапити до Молдови. Фото: facebook.com/Izmpz


Тим часом на Одещині засудили двох осіб, які відправляли таких "ухилянтів" за кордон.

Як повідомляє обласна поліція, у листопаді 2022 року прикордонники виявили безпосередньо перед лінією розмежування двох чоловіків та викликали слідчо-оперативну групу поліції. Громадяни розповіли поліцейським, що один із них хотів покинути Україну, а другий – допомагав йому в цьому.

Слідчі встановили, що діями чоловіків керувала 31-річна мешканка Подільська. Вона розробила план, за яким її знайомий із прикордонного населеного пункту мав допомогти чоловікові потрапити до сусідньої держави, минаючи офіційні пункти пропуску.

Суд визнав винними та засудив 31-річну жінку та її 36-річного спільника до п'яти років позбавлення волі з випробувальним терміном два роки.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах