Отримай відповідь: як в Одесі зарахувати дитину до п'ятого класу

Отримай відповідь: як в Одесі зарахувати дитину до п'ятого класу.

Отримай відповідь: як в Одесі зарахувати дитину до п'ятого класу. Фото: depositphotos.com

Події
20 березня 2023 16:16

В Одеській мерії розповіли про особливості зарахування дітей до п'ятих класів шкіл у 2023/2024 навчальному році. Про це розповіли у пресслужбі Департаменту освіти та науки Одеської міської ради.

Передбачено два варіанти зарахування дітей до п'ятих класів.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

1 варіант

Якщо заклад загальної середньої освіти забезпечує здобуття початкової (1-4 класи) та базової середньої освіти (5-9 класи) та/або профільної освіти (10-11 (12 класи), у 5-х класи перекладаються всі учні 4-х класів цього навчального закладу.

На вільні місця (у разі наявності у 5-х класах) до початку навчального року зараховуються діти, які мають право на першочергове зарахування. Протягом навчального року зарахування проводиться у порядку надходження заяв.

У разі створення додаткового 5-го класу (інформацію про це буде розміщено на офіційному веб-сайті закладу загальної середньої освіти), зарахування на вільні місця може відбуватися за результатами конкурсного відбору, якщо кількість поданих заяв перевищує загальну кількість місць.

2 варіант

Якщо у закладі загальної середньої освіти відсутні 1-4 класи та заклад забезпечує здобуття базової середньої освіти з 5-го класу, заяви на зарахування до 5-х класів подаються з 3 квітня по 31 травня 2023 року.

Якщо кількість поданих станом на 31 травня заяв не перевищує загальної кількості місць у 5-х класах, конкурсний відбір не проводиться і 1 червня видається наказ про зарахування всіх дітей.

Якщо кількість поданих станом на 31 травня заяв перевищує загальну кількість місць у 5-х класах, до 1 червня включно навчальний заклад публікує оголошення про проведення конкурсного відбору. Конкурсний відбір проводиться з 2 до 15 червня 2023 року.

Не пізніше 15 червня видається наказ про зарахування учнів до 5-х класів навчального закладу за результатами конкурсного відбору та публікується на офіційному веб-сайті закладу.

Після 15 червня відбувається зарахування дітей на вільні місця (за умови їх наявності) за результатами конкурсного відбору на початок та протягом навчального року.

Отримай відповідь: як в Одесі зарахувати дитину до п'ятого класу.Отримай відповідь: як в Одесі зарахувати дитину до п'ятого класу. Фото: omr.gov.ua

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах