Помер відомий одеський краєзнавець та фотограф Євген Сокольський

Помер відомий одеський краєзнавець та фотограф Євген Сокольський.

Помер відомий одеський краєзнавець та фотограф Євген Сокольський. Фото: facebook.com/Odessa.Regional.History.Museum

Події
24 березня 2023 11:47

На 69-му році життя, після тяжкої хвороби пішов із життя відомий в Одесі та за її межами фотограф, художник, редактор та дизайнер друкованих видань, краєзнавець Євген Олександрович Сокольський. Про це повідомляє Одеський історико-краєзнавчий музей.

Величезний обсяг оцифрованих ним документів та фотографій із музейних зборів тепер назавжди до послуг представників наукової громадськості.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

"Ще більш вражаючими стали створені Євгеном альбом "Бомбардування Одеси 10 квітня 1854 р.", високоякісні репродукції гравюр з якого здаються оригіналами; вишукано оформлений щоденник Юзефа Крашевського "Спогади про Одесу, Едісан і Буджак" і, звичайно ж, Степова Україна", сторінки якого зачаровують скарбами народної культури.

Закоханий у Причорноморський край та рідне місто, Євген Олександрович невтомно шукав у глибинах часу та відновлював їх забуті образи. Він ніколи не ховав своїх знахідок, а щиро ділився з друзями, однодумцями, просто з одеситами – співгромадянами, виставляючи рідкісні фотографії та документи на Facebook. А скільки душі та професійного таланту їм було вкладено в оформлення музейних виставок, афіш та публікацій онлайн! А як тепло і трохи іронічно ставився Євген до товаришів по роботі, створюючи образи в вітальних адресах!

Є. Сокольський ніколи не афішував свого патріотизму, тільки у вузькому дружньому колі під час невимушеної відвертої розмови можна було відчути, як він любить Батьківщину, ненавидить їх ворогів, тяжіє до свободи та демократії», – сказано у повідомленні.

Помер відомий одеський краєзнавець та фотограф Євген Сокольський.Помер відомий одеський краєзнавець та фотограф Євген Сокольський. Фото: facebook.com/Odessa.Regional.History.Museum

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах