На Одещині прикордонники пострілами затримали ухилянтів, які прямували до Молдови

На Одещині прикордонники пострілами затримали ухилянтів, які прямували до Молдови.

На Одещині прикордонники пострілами затримали ухилянтів, які прямували до Молдови. Фото: facebook.com/SouthernBorderUkraine

Події
25 березня 2023 20:35

На Одещині прикордонники затримали чергових ухилянтів, які намагалися нелегально перетнути кордон. Про це повідомили у пресслужбі Південного регіонального управління Державної прикордонної служби України.

Так, уночі 25 березня прикордонники Ізмаїльського загону затримали на українсько-молдавському кордоні, біля села Городнє Болградського району, двох чоловіків призовного віку. На вимоги охоронців кордону зупинитись порушники не реагували. Зупинити їх вдалося лише, застосувавши попереджувальні постріли вгору. Правоохоронцям втікачі повідомили, що транзитом через Молдову намагалися потрапити до європейських країн.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Ще двох ухилянтів, які намагалися дістатися Молдови незаконним шляхом, затримали поблизу села Олександрівка Болградського району. Охоронці кордону вчасно помітили через тепловізор рух порушників у бік кордону та перешкодили їм здійснити задумане.

На Одещині знову затримали ухилянтів.На Одещині знову затримали ухилянтів. Фото: facebook.com/SouthernBorderUkraine

На всіх чотирьох ухилянтів склали протоколи про адміністративні правопорушення за частиною другою статті 204-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення ("Незаконний перетин або спроба незаконного перетину державного кордону України"), а на тих, хто нібито не чули вимог зупинитися, ще й за статтею 185-10 Кодексу України про адміністративні правопорушення ("Злісна непокора законному розпорядженню чи вимозі військовослужбовця або працівника Державної прикордонної служби України або члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону"). Подальшу долю фігурантів вирішить суд.

Нагадаємо, оперативники Білгород-Дністровського прикордонного загону затримали 38-річного ухилянта та 31-річного організатора, який за три тисячі доларів пообіцяв переправити його до Молдови.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах