Боротьба за будинок Русова: мерія перемогла в суді, але справа ще не закінчена

Боротьба за будинок Русова: мерія перемогла в суді, але справа ще не закінчена.

Боротьба за будинок Русова: мерія перемогла в суді, але справа ще не закінчена. Фото: Vgorode

Події
30 березня 2023 15:22

27 березня Верховний суд України призупинив дію рішень Господарського суду Одеської області та Південно-Західного апеляційного господарського суду, які припинили право власності громади на будинок Русова. Про це стало відомо 30 березня на засіданні одеського виконкому.

Розгляд справи про право власності на будинок Русова в Одесі продовжується у Верховному суді України. Його розглянуть уже наступного місяця. Дата була призначена на 26 квітня.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Нагадаємо, у 2019 році мерія відреставрувала фасад будівлі, незважаючи на те, що вона не знаходилася у власності громади. Загалом реставраційні роботи в будівлі коштували бюджету Одеси 149 мільйонів гривень. Реставрація тривала понад рік.

Після Одеська міська рада програла в апеляції у справі будинку Руссова на Садовій, 2 – рішення про реєстрацію за громадою Одеси скасували.

А судді Південно-Західного апеляційного господарського суду, котрі займалися справою будинку Руссова в Одесі, поскаржилися на тиск з боку мера Геннадія Труханова.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах