На Одещині з'явилася вулиця Степана Бандери

На Одещині з'явилася вулиця Степана Бандери.

На Одещині з'явилася вулиця Степана Бандери. Фото: facebook.com/v.lugovtsov

Події
31 березня 2023 11:37

У Стрюківській громаді Березовського району Одеської області з'явилася вулиця Степана Бандери. Про це йдеться у рішенні сільської ради, оприлюдненому громадською організацією "Декомунізація України".

Так, Стрюківська сільрада вирішила перейменувати дев'ять вулиць та провулків у селі відповідно до закону "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки".

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Зокрема вулицю Сергія Лазо перейменували ім'ям Степана Бандери.

Сергій Лазо – російський дворянин молдавського походження, офіцер воєнного часу Російської імператорської армії, у період громадянської війни в Росії – радянський воєначальник і державний діяч, який брав активну участь у встановленні радянської влади в Сибіру і на Далекому Сході. У 1917 – лівий есер, з весни 1918 – більшовик.

Степан Бандера – український політичний діяч, революціонер, один із радикальних та головних ідеологів, практиків та теоретиків українського націоналістичного руху XX століття, після розколу Організації українських націоналістів – голова Проводу ОУН-Б.

Також вулиця Горького у Стрюковому називатиметься Героїв України, вулиця Маршала Жукова стала Телегульською, вулиця Ворошилова носитиме ім'я Степана Олійника, вулиця Ватутіна – Незалежності України, вулиця Кузнєцова стала Богдана Хмельницького. Провулок Червоноармійський тепер перейменований на честь Січових Стрільців, Жовтневий провулок на честь Героїв Небесної Сотні, а провулок Будьонного – Героїв Крут.

На Одещині з'явилася вулиця Степана Бандери.На Одещині з'явилася вулиця Степана Бандери. Фото: t.me/DecolonizationUkraine

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах