В одній із громад Одеської області ввели карантин через сказ

В одній із громад Одеської області запровадили карантин через сказ.

В одній із громад Одеської області запровадили карантин через сказ. Фото: 1prof.by

Події
06 квiтня 2023 11:18

У селищі Саврань на Одещині ввели карантин через сказ. Про це повідомили у пресслужбі ГУ Держпродспоживслужби в Одеській області.

Так, там зареєстрували випадок у домашнього собаки, який мав контакт із господарем.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Через це рішення державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Подільському РВА у Саврані ввели карантинні обмеження. Крім того, у селищі проведуть обхід домогосподарств, прищеплять здорових тварин та виявлять хворих, а також доставлять до Савранської лікарні достатню кількість антирабічних препаратів (вакцина, імуноглобулін) для надання своєчасної та кваліфікованої допомоги постраждалим від нападів хворих тварин.

Нагадаємо, що станом на 3 березня 2023 року на Одещині зареєстрували десять випадків сказу, переважно серед домашніх вихованців, тоді як за аналогічний період 2022 року – лише один випадок. Лише за два місяці поточного року відбулося 237 укусів, з яких більше половини припадає на свійських тварин, серед яких 69% укусів собаками та 31% котами.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах