На Одещині засудили іноземця за хабар та спробу ввезти в Україну своїх друзів

На Одещині засудили іноземця за хабар та спробу ввезти в Україну своїх друзів.

На Одещині засудили іноземця за хабар та спробу ввезти в Україну своїх друзів. Фото: facebook.com/SouthernBorderUkraine

Події
11 квiтня 2023 16:43

На Одещині засудили іноземця з Індії за спробу дати хабар та ввезти незаконно земляків до України. Про це повідомили у Південному регіональному управлінні ДПСУ.

Фігурант справи отримав покарання – штраф у розмірі 255 000 гривень із конфіскацією 2000 доларів США на користь держави. Чоловіка визнали винним у кримінальних правопорушеннях, передбачених статтею 332 Кримінального кодексу України "Незаконне переправлення осіб через державний кордон України" та статтею 369 Кримінального кодексу України "Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди посадовій особі". Рішення ухвалив Білгород-Дністровський міськрайонний суд.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

У грудні 2022 року спільною міжвідомчою групою затримали індуса, який планував перемістити через кордон чотирьох своїх співвітчизників. Втілюючи свої протиправні наміри, зловмисник заздалегідь знайшов вихід на прикордонника Білгород-Дністровського загону та запропонував останньому винагороду на суму 2 тисячі доларів США. На такий "легкий заробіток" охоронець кордону не погодився та доповів про цей факт відповідним правоохоронним органам, що дозволило викрити організатора злочинної схеми. Також іноземець, не втрачаючи надії на свій заробіток, вдався до підробки документів, зробивши своїм "клієнтам" запрошення на навчання в одному з університетів Полтави і переконав останніх, що вирішить всі питання, що виникають. Зрештою під час передачі грошей хабарника-іноземця передали поліції, а його друзів не пустили до країни.

На Одещині засудили іноземця за хабар та спробу ввезти в Україну своїх друзів.На Одещині засудили іноземця за хабар та спробу ввезти в Україну своїх друзів. Фото: facebook.com/SouthernBorderUkraine
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах