Допомагала морякам виїжджати за кордон: в Одесі ухвалили вирок активістці Христині Король

Допомагала морякам виїжджати за кордон: в Одесі ухвалили вирок активістці Христині Король.

Допомагала морякам виїжджати за кордон: в Одесі ухвалили вирок активістці Христині Король. Фото: facebook.com/korol.kristina.5

Події
15 квiтня 2023 15:01

Приморський районний суд ухвалив вирок голові громадської організації "Українське об'єднання моряків" Христині Король. Активістка, яку підозрюють в організації схеми вивезення моряків за кордон за допомогою підроблених документів, визнала свою провину та уклала угоду зі слідством. Про це Vgorode дізнався з рішення суду.

За даними слідства, фігурантка допомагала морякам виїхати за кордон під час воєнного стану, забезпечуючи чоловіків "білими квитками" та іншими документами, що дають змогу вільно перетинати кордон України. За свої послуги затримана отримувала від шести із половиною до восьми тисяч доларів.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

"Допомога" морякам здійснювалася за такою схемою: призовник, який хотів виїхати за межі України, але не мав на це законного права, звертався до голови громадської організації, називаючи кодове словосполучення, та повідомляв їй свої контакти. Далі комунікація здійснювалася через третіх осіб, частину яких слідство не встановило.

Суд засудив активістку до виплати штрафу у розмірі 425 тисяч гривень. Також її на три роки позбавили права займатися діяльністю, пов'язаною із підготовкою моряків.

Нагадаємо, 14 грудня 2022 року в Одесі затримали активістку Христину Король. У СБУ повідомили, що активістка пропонувала потенційним призовникам приховано виїхати за межі України, прикриваючись нібито роботою на іноземних торгових судах. Через тиждень після затримання, 21 грудня, голову "Українського об'єднання моряків" випустили з-під варти під заставу у розмірі 1,85 мільйона доларів.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах